Soppkurs – Vi sanker skogens gull

Høsten er tiden for å sanke av alle godsaker som vokser i naturen. Med Jonny Løe som er godkjent soppkontrollør går vi på leting etter gode matsopper. Vi konsentrerer oss om de 5 sikreste artene. Kursets hensikt er å gi en generell innføring i de 5 sikreste artene og enkel tilberedning av disse. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Ta gjerne med soppkurv (eller annet egnet oppbevaring), kniv og soppbok hvis dere har.

 

 

sopp3

Kamkake kurs i Drevvatn

Kamkake kommer opprinnelig fra Korgen og Hemnes, men tradisjonen har utvandret til flere steder på Helgeland. Nå kan du være med på kurs og lære å lage kamkake sammen med oss.

Kurset er for nybegynnere og tar 3-4 timer. Du får være med på hele prosessen fra å lage deig, til kjevling og steking i vedfyrt ovn. Vi deler det ferdige resultatet, og du er sikret kamkake til jul!

Kurset koster kr. 600,-
(inkl. deig, ved til fyring, kaffe og smakeprøver med smør og ost under kurset). Ta med forkle, hårstrikk samt eget kjevle hvis du har (vanlig og kamkake kjevle – fås kjøpt på Husfliden i Mosjøen). Kurset går i Drevatn, veibeskrivelse gis til deltagerne.

Begrenset antall plasser og kan kjøres for små grupper opp til 8-10 personer. Kurs kjøres hver høst, ellers på forespørsel til post@naturligehelgeland.no.

 

Kart og kompasskurs

Kunnskap til kart og kompass er helt nødvendig når du skal ut på tur i fjellet. Man blir tryggere på hvor en er i terrenget,  hvilke ulike topper/fjell man ser, og kan bruke kompasset for å orientere seg videre hvis nødvendig. Det er både trygghet, lærerikt og gjør turen artigere.

Kurset er for nybegynnere eller de som vil friske opp sine kunnskaper. Ta gjerne med din turvenn eller familien, da det er viktig at også turfølget ditt har gode kunnskaper. Så langt det er mulig vil det bli noen praktiske øvelser . Ta med kompass. Kurset varer 2-3 timer.

For mer informasjon eller bestilling send epost til post@naturligehelgeland.no

 

 

Kart og kompass