Kajakk på vakre Helgelandskysten

Helgelandskysten er flere ganger kåret til Norges vakreste kyststripe. Området rett under polarsirkelen er for mange et uoppdaget eldorado, og betegnes av flere velkjente padlere som et paradis og eldorado. De sagnomsuste fjellene omkranset av tusenvis av små øyer gir muligheter for helt unike opplevelser fra kajakken. De fleste øyene er ubebodd av mennesker, men desto  oftere møter vi flere typer sjøfugler, ørn og den mer sjeldne hubroen som også er bosatt her. Vi ferdes ofte i små grupper og ønsker å ha god tid. Derfor legger vi opp til at de fleste skal kunne være med oss på tur, og kjenne på same gleden som oss når vi ferdes stille gjennom vannet. Vi har sammen med vår erfarne padler Magne J. Steiro  fra Hav & Fritid fokus på sikkerhet, opplevelse, kultur og historie. Vi kombinerer gjerne våre kajakketurer med opplevelser på land, enten det er fotturer til mange av våre vakre eventyrfjell eller det er lokal kultur- og mattradisjoner.

Vi har programfaste turer som dere finner i vår kalender, men er dere en liten gruppe så planlegger vi gjerne en egen tur for dere. Kajakkturer kan også kjøres i kombinasjon med kurs. Ta gjerne kontakt med oss!

 

Grunnkurs havpadling 16 timer

I samarbeid med Hav & Fritid v/Magne J. Steiro arrangerer vi grunnleggende kurs i havpadling (16timer) og målet er å gjøre kajakkpadling til en trygg og sikker aktivitet. Kurset forsøker å gi deg som kursdeltaker kunnskaper om havkajakken og det utstyret vi benytter i havpadling. Gjennom instruksjon og veiledning gir vi deg innføring i de mest brukte padleteknikkene. I tillegg vil det være stort fokus på sikkerhet og ulike redningsteknikker. Kurset vil ha en praktisk vinkling og det er avsatt godt med tid på utprøving. «Rulla» er ikke en nødvendig ferdighet for sikker ferdsel med kajakk, og derfor ikke en del av våre kurs.

Kurspris kr. 2.900,- (havkajakk, padleutstyr og padlekort/Våttkort inngår i prisen. Inkludert i kurset er også varm lunsj og drikke begge dager.

Alle deltagere på kurs i regi av Hav og Fritid kan også delta gratis på dag 2 på senere kurs for å opprettholde/spisse sine kunnskaper. Betingelsene er eget eller at vi har ledig utstyr.

Vi kjører kurs flere steder på Helgeland sommeren 2017. Sjekk vår kalender eller ta kontakt på epost for et skreddersydd kurs.