Hauptseite2019-02-12T14:04:38+00:00

I dag er vi blitt en operatør som tilbyr mange tjenester, fra kortere dagsaktiviteter til lengre turer. Vi skreddersyr arrangment med elementer som overnatting, mat, transport, opplevelser og underholdning for grupper og bedrifter. Vi er også medeiere og står bak driften av Mosjøen Via ferrata og Zipline.

Vi har et bankende hjerte for Helgeland, og vi ønsker å dele dette med deg. Vi har mer enn 20 års erfaring fra reiseliv og læreryrket. Dette gir oss en alsidighet og bredde vi mener er vår styrke, og som gjør at våre gjester blir sett og ivaretatt hos oss. Med vår lokalkunnskap og et sterkt ønske om å formidle historie og kultur, vil vi garantere deg opplevelser som begeistrer deg. Lar du oss gjøre jobben med å tilrettelegge ditt eller bedriftens opphold, vil du være i trygge hender og i tillegg spare tid og penger.

Bli med oss på en bratt, luftig og spennende opplevelse! Trygt fastspent med sele og falldemper til jernwiren i fjellet, er dette en spennende og artig måte å ta seg opp fjellet på. Vi garanterer deg kribling i magen og en fantastisk mestringsfølelse på toppen!

Nord Norges lengste og mest spektakulære zipline er en opplevelse som lar deg kjenne at blodet bruser i kroppen. Den 700 meter lange ziplinen går over lakseelva Vefsna og ned til Mosjøen sentrum i en forrykende fart! Du lander trygt, og vil garantert ha et smil om munnen!

Med Mosjøen som base kan du få rå skikjøring i de pudderkledde fjellene på innlandet, eller kjøre i slush rett ned i havet ved kysten. For de som ønsker lange og mer rolige turer byr Børgefjell eller Okstindbremassivet på flotte muligheter i mektig natur. Vinteren varer lenge her nord, og noen av de fineste skiturene har vi så sent som i mai…

Kjør din egen hundeslede med stødige og godlynte Alaskian Huskies. I flott vinterlandskap løper de ivrig avgårde, og det er fantastisk å kjenne på samspillet mellom deg og hundene i spannet. Vi arrangerer turer flere steder på Helgeland, fra 3 timer til turer som går over flere dager!

Å gå på truger er en artig og for mange ny måte å komme seg ut på tur i skog og fjell.  Det er godt å lufte seg fra møterommet eller bare ta en hyggelig tur med venner. Uansett om det er under det vakre vinterlyset med solskinn i ansiktet, eller om det er i den mørkere blåtimen er det en flott måte å oppleve naturen og stillheten.

Helgeland har mange flotte og gode fiskevann lett tilgjengelig på vinteren. Har du litt tålmodighet, gode og varme vinterklær,
så kan vi gi deg fangstgaranti! Ingenting er bedre enn en nystekt ørret på panna ute på tur eller til middag når en kommer  hjem.

Bli med oss inn i det mørke og ukjente! Det er spennende å se hva vann og is har skapt i fjellet gjennom tusenere av år. Øyfjellgrotta har blitt brukt av i årtider av både små og store eventyrere, og den byr på mange flotte detaljer.

Å padle kajakk på lakseelven Vefsna er en flott opplevelse, så tett på sentrum og likevel så fredelig. Vi padler med Øyfjellet tett på den ene siden og den vernede trehusbebyggelsen i Sjøgata på den andre siden.  Er vi heldige ser vi laksen sprette i elva som også er velkjent som en av Norges beste lakseelver.

Vår samarbeidspartner RiverNorth tilbyr spennende rafting turer. Austervefsna er en perfekt elv for rafting, med store, men trygge stryk. Elva renner gjennom utilgjengelige juv som kun kan sees fra raftingflåten, og turene gir anledning til å nyte urørt natur sammen med en god porsjon adrenalin.

Helgeland

På Helgeland har vi nasjonalparkene Børgefjell, Lomsdal/Visten, og Svartisen. Du finner også Okstindbremassivet og den vakreste kyststripen i Norge, Helgelandskysten. Vi har sagnomsuste fjell, frodige daler og  isbreer som er tilgjengelig både sommer og vinter.

Du kommer ikke tettere på så mange spektakulære naturelementer enn akkurat her, midt i det vakre og langstrakte Norge. Utgangspunktet er det beste og med kort vei til alt er Helgeland som et eventyrrike.

Vi tar deg gjerne med ut på opplevelser som begeistrer deg. La deg friste av våre oppsatte turer, eller ta kontakt for et skreddersydd arrangement.

Vi er her for å skape øyeblikkene du vil huske!

Kontakt oss gjerne

Ønsker du mer informasjon om hva vi kan tilby deg eller din bedrift, er du velkommen til å ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

post@naturligehelgeland.no

Du kan også ringe oss:

Anita Sommerset: 95 74 39 30
Merethe Kvandal: 98 90 12 49

Adresse:

Naturlige Helgeland
Sjøgata 21B, 8656 Mosjøen

How to get to Mosjøen:

Mosjøen Airport, 10 minutes
Train, downtown
E6, right through
The fjord

    Var på toppturkurs i vår og prøvde via ferrataen og zipline'n i høst, kjempeartig! Trivelige og trygge guider som vet hva de holder på med under utøvelse av adrenalin-aktiviteter ?

  thumb britagnesb
  11/18/2018

    Jeg kjørte ens ærend inn til Mosjøen for å prøve den nye attraksjonen Zip-line. Møtte opp på Hotell Haugan i Sjøgata , og ble kjørt til Helgelandstrappa hvor vi gikk ca 70 m rett opp. Litt smånerver da jeg kom på platået hvor jeg skulle...Mer

  thumb Anita K
  8/01/2018

    Virkelig en opplevelse for alle mellom 30 og 110 kg. Enten du liker fart,spenning og høyder eller ikke, så er dette noe å prøve. Dagen jeg kjørte bød på sol og varme, og opplevelsen av å «surfe» over Vefsna i zipline og kunne ha utsikt...Mer

  thumb AnneLenaMjo
  7/06/2018