Loading...
Skiturer2018-12-19T13:21:59+00:00

Skiturer


Med utgangspunkt i Mosjøen har vi et eldorado for alle typer skiaktiviteter, og vi tilbyr både klassiske skiturer og toppturer for grupper. Vi kan ta deg med på langtur inn i våre nærmeste nasjonalparker, eller også bare dagsturer. Tid og tempo bestemmer du… Her er et lite utvalg som du kan la deg friste med…

Toppturcamp ved Røssvatn

Vi arrangerer årlig en helgetur for skikjørere med camp i Bleikvasslia. Området er et eldorado for skikjøring og egner seg for alle, også nybegynnere. Vi bruker helgen til å lære litt om skred og sikkerhet i fjellet, pakking av sekk, utstyr osv. Vi ser an været og velger fjellet vi skal bestige ut fra føre og snøforhold! Vi håper å samle så mange som mulig for en sosial og lærerik helg! Vi står for mat og overnatting med dusj, du trenger kun å ta med eget utstyr og godt humør! Se under «arrangement» for årets camp, eller ta kontakt for en egen helg for deg og dine venner.

Børgefjellet på «tvers» eller fiskecamp

Børgefjell Nasjonalpark er vilt og vakkert, lunefullt og helt fantastisk! Vi tar dere gjerne med på en skitur hvor vi fisker oss fra vann til vann på «tvers» av parken. Vi går forholdsvis korte dagsetapper før vi etablerer leir og fisker middagen til kvelds. Eller vi bor på hytte og går dagsturer til ulike fiskevann herfra. Vil du lære om kart og kompass, sove i telt, oppleve stjernehimmelen uten lysforstyrrelser og en natur så vakker at den nesten tar pusten fra deg? Vi garanterer fisk, stillhet, null stressfaktor og veldig lite mobildekning. I det hele tatt fantastiske dager og en opplevelse du sent glemmer.

Lomsdal-Visten nasjonalpark

I en av Norges siste villmarker er det sjelden man treffer andre mennesker. Stillheten er slående og den vakre naturen like så. Parkens randsone ligger like utenfor Mosjøen, og vi kan ta dere med på dagsturer eller lengre turer med overnatting. Når man først er kommet inn, er det mange fine daler og fiskevann å kose seg med. Det finnes noen få hytter som kan benyttes, men ønsker du å være med oss fra kyst til kyst er det telt som gjelder.

Okstindbreen og Rabothytta

En kort kjøretur unna Mosjøen starter den flotte turen opp til Rabothytta som ligger som nærmeste nabo til de majestetiske tindene på Okstindbreen. Enten vi overnatter eller bare er på dagstur, turen går i jevn stigning hele veien og dermed en fin nedkjøring på hjemturen. Vi anbefaler å ta noen overnatting i Norges råeste DNT hytte, nyte det vakre landskapet og ta noen toppturer på Okstindene. Turen egner seg også sommerstid, men da til fots til brekanten.

Ta gjerne kontakt med oss for et tilbud!

Pris

900,-

Per person

Antall deltagere Grupper 4-30 personer 

Varighet ca 3 timer til 5 dager

Sesong  November – mai

Værforbehold Vi må ta forbehold om at været tillater sikker ferdsel i fjellet

Oppmøtested Vi avtaler før turstart

Viktig informasjon

Helgeland ligger hvor Polarsirkelen krysser landet, og det er tilnærmet arktiske forhold på vinteren. Vi må derfor ruste oss med klær og utstyr for tøffe dager i vinterfjellet. Det krever at vi som turledere har kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, kjenner bruk av sikkerhetsutstyr som kart, gps, og nødtelefon. Det krever også at vi kjenner våre ruter og området vi skal ferdes i. Vi har lokalkunnskapen og turledere som har lang erfaring fra slike turer, men det kan også bety at vi er nødt til å legge om planene. Vær og føre er rådende og det som bestemmer til syvende og sist.

Hvordan velge dato for tur?

Du  kontaker oss for en hyggelig prat, så finner vi en egnet dato. 

Utstyr

Du må selv medbringe skiutstyr og personlig utstyr som gode vinterklær, tursekk og termos. Vi har enkle pulker med drag til utlån og noe fiskeutstyr. Turleder har alt nødvendig nødutstyr, men eget kart over området, kompass, GPS kan gjerne medbringes. Fiskekort må kjøpes på Inatur og medbringes, og det anbefales reise-/avbestillingsforsikring. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting før/etter turen.  Vi sender pakkeliste for langturer før turen starter.