Sykling på Helgeland

Det er blitt veldig populært og vi kan trygt anbefale å oppleve Helgeland fra sykkelsetet. Vi guider deg gjerne på stille og ukjente veier gjennom vakre daler på innlandet eller mellom eventyrlige fjell på kysten. Dette er noen av våre favortt ruter:

 

Fra gård til gård langs Villmarksveien

Sykling på stille veier ved foten av Børgefjell nasjonalpark lar det oppleve den vakre fjellnaturen på sitt beste. Flott natur og kulturopplevelser, fiske og gårder med produksjon av ulike lokalvarer som vi lar oss friste med. Her vil du oppleve naturen og dyrelivet i sakte fart! Vi anbefaler overnatting på en av de hyggelige gårdene, eller telting der akkurat du finner det best. Hva med en avstikker til fots på en av de nærliggende fjelltoppene?

 

Fra fjell til kyst

Turen starter med en fergtur ut Vefsnfjorden til den stille og vakre bygda Hundåla. Her sykler vi til Husvika og møter på Helgelandskysten. Hurtigbåten kan ta oss en dagstur inn til Vistenfjorden, eller vi går for en mer direkte rute til Tjøtta for videre ferd til Alstahaug med De Syv Søstre, Herøy og Dønna, Vega Verdensarvområde eller Brønnøysund.

Øyhopping

Å hoppe fra øy til øy med sykkel har blitt svært populært. Mange av øyene har enklest tilgang uten bil og på sykkel kan du oppdage spennende steder utenfor allfarvei. Vega Verdensarvområde, Ylvingen, Brasøy, Husvær, Herøy, Dønna, Lovund, Træna og mange mange fler. Hvor mange dager du har til rådighet er det som setter begrensningene.

 

Vi har mange alternative ruter å tilby. Våre turer egner seg for mindre trupper som ønsker en skreddersydd opplevelse. Vi hjelper deg med å finne de små unike stedene og påtar oss all logistikk med bestilling av sykler, bagasjetransport, overnatting og ikke minst tilpasser dine ønskemål til båt- og fergeruter. Ta gjerne kontakt for et tilbud på en sykkeltur langs Norges vakreste kyst!