Loading...
Covid-192020-06-08T19:03:22+00:00

Covid-19

Naturlige Helgeland innfører smitteverntiltak

Vi tar situasjonen rundt Covid-19 alvorli og vi innfører konkrete tiltak for at våre gjester og ansattes sikkerhet er ivaretatt.


Vi jobber nå med konkrete smitteverntiltak for å ivareta våre gjester og ansatte i henhold til lokale og nasjonale smittevernregler som til enhver tid er gjeldende.  Dette skrivet vil derfor jevnlig oppdateres og vi anbefaler å lese det på nytt like før du ankommer aktiviteten du deltar på. Vi har pr i dag ikke satt dato for åpning av Mosjøen via ferrata og zipline, men vi håper at vi kan åpne snart og vil annonsere dette så snart som mulig.

Våre smitteverntiltak

Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjoner, kan du ikke delta på våre aktiviteter. Er du i risikogruppen eller omgås personer i risikogruppen anbefaler vi deg å vurdere om du bør avstå fra å delta.  

Billettsalg:

Plass på våre aktiviteter må bestilles og betales via vår nettside. For zipline har vi tidligere hatt drop-in, men også her anbefaler vi å bestille (dag) og betale på forhånd. Alternativet er å benytte vipps eller «tapping» med kort. Vi kan måtte avvise gjester ved for stor pågang. Dette for å unngå for store folkesamlinger.

Oppmøte:

Våre smittevernregler vil være oppslått og/eller gås gjennom av våre guider ved ankomst. Vi har angitte oppmøtesteder for turen i via ferrata og Øyfjellgrotta. Dit ankommer gjesten med egen transport.

For zipline er det oppmøte ved plattformen utenfor Fru Haugans Hotell, innenfor avsperret område. Familie, venner eller andre tilskuere må også følge gjeldende smittevernregler og vil ikke gis tilgang til «vårt» område. Vi anbefaler å vise hensyn selv om du ikke deltar på våre aktiviteter.

Vi har desinfisering tilgjengelig og alle skal desinfisere hender ved ankomst.

Utstyr:

Alle gjester må bruke hansker (arbeidshansker, gartnerhansker osv kan benyttes). Ta gjerne med egne hansker eller kjøp hos våre guider.

Transport

For ziplineturene tilbyr vi transport fra Fru Haugans Hotell med egen bil. Vi må forholde oss til smittevernreglene og bruker kun annethvert sete. Familie kan sitte ved siden av hverandre.

 

Under selve aktiviteten

Hold avstand!

Er du ikke i samme familie/husstand skal du holde minimum 1 meter avstand.

Opplæring og påseling:

  • Våre guider gjennomfører opplæring som tidligere, men med god avstand. Ansvarsskjema skal signeres før turen starter
  • Du tar selv på selen under veiledning av våre guider. Medlemmer av samme husstand kan hjelpe hverandre.
  • Instruktør tar visuell kontroll og sørger for at selen sitter som den skal.
  • Det er IKKE tillatt å forlate området med utstyret på, og eller være i kontakt med andre som ikke skal delta på aktiviteten etter at utstyret er tatt på.

Mat og drikke:

  • Vi tilbyr ikke lenger mat og drikke på våre turer, men vi anbefaler alle å ta med egen matpakke og drikkeflaske til turer i via ferrata og Øyfjellgrotta. Sjekk gjerne værmelding, på varme dager må vi ha med MYE drikke.

Etter aktivitet

  • Seletøy og hjelmer legges etter bruk på anvist plass. Utstyret desinfiseres i henhold til gjeldene regler etter hver bruk.
  • Våre guider bruker alltid hansker og det er viktig at gjestene føler guidens anvisninger for avstand til guiden.

Hva om du må ha hjelp eller ulykken er ute:

  • Hold deg rolig og følg guidens anvisninger. Dette gjelder under hele turen også for å forebygge uhell.
  • Ved ulykker vil vi som før håndtere den skadde etter beste evne og i samråd med nødetater og 113.

Har du noen spørsmål?
Ta kontakt med oss.

Velkommen til en sommer fylt med gode opplevelser og øyeblikk du vil huske!