Mosjøen via ferrata2020-07-31T00:08:39+00:00

Mosjøen via ferrata


Verdens nordligste via ferrata!

Bli med oss på en bratt, luftig og spennende opplevelse i Mosjøen via ferrata! Vi garanterer deg gåsehud, kribling i magen og en fantastisk mestringsfølelse på toppen!

Via ferrata er italiensk for jernsti, og er en tilrettelagt klatrerute i fjellet. Det er fastmontert en wire i fjellet, som en kobler seg til fra klatreselen med en falldemper. Ruten i Øyfjellet er lagt hvor vi kan finne naturlige grep og trinn som feste og enkelte steder er det også satt inn jernbøyler. Turen gir deg muligheter til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og er en spennende og artig måte å bestige fjellet.

Øyfjellet ligger rett ved Mosjøen sentrum. Første delen av turen går via en nybygd sherpasti opp Trongskaret. Innsteget til selve via ferrataen ligger på rundt 350 moh. Her kobler vi oss på wiren som er delt inn i 2 ulike lengder. Mellom de to lengdene kobler vi oss ut av wiren og  nyter matpakken på byens beste lunsjsted med en fantastisk utsikt over Mosjøen og omegn. Herfra har vi to lengder igjen til toppen, som ligger på ca 660 moh. Vi følger den ordinære turstien ned til Helgelandstrappa og tilbake til start.

Avslutt turen i via ferrata med zipline!

Å avslutte en fantastisk dag i via ferrataen med å ta ziplinen ned fra Storfjellet, er et skikkelig adrenalin-kick! Da får du “fly” hele 700 luftige meter over elva og lander trygt ved Fru Haugans Hotel i enden av Sjøgata med sin vernede trehusbebyggelse. Vi garanterer deg gåsehud og magesug, en opplevelse og et øyblikk du vil huske lenge!

Pris

890,-

Per person.

Pakkepris inkl. zipline

1.290,-

Per person.

Antall deltagere 4-25 personer

Minimum 4 deltagere for at turen gjennomføres. NB! ved bestilling under 15 timer før avgang må vi kontaktes via epost eller telefon for bekreftelse: post@naturligehelgeland.no Tlf 98901249

Varighet ca 4 timer
I kombinasjon med zipline vil turen ta ca 5 timer

Sesong Juni – Oktober

Værforbehold  Ved store nedbørsmengder torden/lyn kan turen ikke gjennomføres.

Oppmøtested

Oppmøte 15 minutter før avgang

Viktig informasjon

Vi skal gå ca 660 høydemeter, og via ferrataen er på totalt 400 meter. Det kreves at man er i normalt god form, og tåler en luftig opplevelse. Det er ikke nødvendig med klatreerfaring fra før, da via ferrataen er en tilrettelagt rute med wire som fast sikring og naturlige grep og trinn i fjellet som feste for føtter. Enkelte steder er det satt inn trinn og man bruker wiren for å holde seg i. Man får utdelt hjelm og klatresele som tilpasses hver enkelt. I tillegg bruker man en falldemper som har to slynger med karabinkroker. Disse festes til wiren, og flyttes en og en forbi ankerfestene i fjellet. Dette gjør at man hele tiden er trygt festet til wiren. Det er maks 3 meter mellom hvert ankerfeste i fjellet. Det kreves ingen forkunnskaper innen klatring for å delta på turen. Instruksjoner vil bli gitt før start.

Aldersgrense er minimum 12 år og 40 kg. Vektgrensen er viktig for at utstyret skal virke som det skal. Deltagerne må skrive under på ansvarsskjema før start. Alle turer krever guide.

Utstyr

Vi anbefaler at du bruker stødige tursko/fjellsko som sitter godt på berg. Det kan bli kjølig i fjellet selv på sommeren, så ta gjerne med vindtett jakke og bukse, buff/lue samt en ekstra genser i sekken. Hansker anbefales, og kan få kjøpt hos guiden før start. Ta med en lett dagstursekk, vann og matpakke.