Øyfjellgrotta

Inn i det mørke og ukjente

En tur i Øyfjellgrotta vil vise deg naturkreftene over hundretusener av år. Vi lover deg en flott og spennende opplevelse!

Øyfjellgrotta er en 500 meter lang kalksteins-grotte som ligger rett ved Mosjøen. Grotting er for mange en ukjent aktivitet og sammen med oss kan du bli med å utforske en ny verden på en trygg og sikker måte. Øyfjellgrotta er passende utfordrende for det fleste og en spennende tur med noen trange partier, litt kryping, en underjordisk elv og mye å se i fjellet for et våkent øye. Det er kort vei å gå til grotta fra parkeringen, men det er bratt stykke før vi kommer til inngangen så vi tar oss god tid.

Antall deltagere 4 – 25 personer

Varighet ca 3 timer

Sesong Juni – Oktober

Værforbehold Turen kan gjennomføres uansett vær

Oppmøtested Merket parkeringsplass i Øydalen. Følg merking mot Mosjøen Lufthavn og følg denne ca 3 km. Ta av til høyre midt på lang strekke ved hvitt hus, her er står det et lite skilt merket Øydalsveien. Følg denne veien til du kommer til merket parkeringsplass på høyre side av veien. Her møter dere guiden som skal være med dere på tur.

Viktig info om tur til Øyfjellgrotta

Øyfjellgrotta er en stor grotte og har få trange partier som må passeres. Har du klaustrofobi kan det likevel være utfordrende.

Du trenger vanlige turklær og gjerne sko som er vanntette.  Vi låner ut kjeledresser til voksne og overtrekksbukser til barn, hansker, hjelm og hodelykter.

Vi serverer kaffe, saft og kjeks eller sjokolade på turen.