Isfiske


Ser du for deg en vakker rosa solnedgang på vinterlandskap så langt øyet kan se?

Er du en ivrig fisker som syns det er gøy å få napp og fisk på kroken? Vi kan nesten garantere deg både vær og fangst du bare kan drømme om…

Mosjøen ligger fantastisk til med kort vei til mange flotte fiskevann i egen eller nabokommunene. Her kan vi ta deg med på korte eller lengre turer. Det er mulig å nå fiskevannene med ski, truger eller til og med scooter. Med fiskekort kan man fiske så lenge man vil og med litt tålmodighet er det ofte fangst å få.  Lite kan måle seg når ørreten biter villig, og man går rett på hytta for å frese den fersk i panna til middag. Solbrente og fornøyde slapper man av etter en eventyrlig dag ute.

For de eventyrlystne er det mulig å arrangere overnattingsturer, enten i hytte eller telt. Børgefjell nasjonalpark er et området byr på uberørt villmark, stillhet og man kan ferdes alene med naturen og opplevelsene i dagevis. Parken ligger på grensen til Arktis og byr dermed på et barskt klima og landskap.  Naturen er enestående vakker og fiskevannene som er kjent for sin gode ørretbestand, ligger på rekke og rad. Dere kan fiske så mye dere vil, og er ute på isen så lenge vi orker. Det er ispilking som gjelder, men vi har også taumer stående ute om natta. Det er med spenning man står tidlig opp for å sjekke fangsten før frokost. Det finnes få installasjoner i parken, og vi her heldige som har tilgang til en foreningshytte som basecamp med flere gode fiskevann i korte dagsmarsjer unna.

Pris fra

900,-

Per person

Antall deltagere  Grupper minimum 4 personer

Varighet 3 timer til 5 dager

Sesong februar-mai

Værforbehold Av sikkerhetsmessige årsaker tar vi hensyn til vær og føre når vi planlegger våre turer. Derfor kan ruten eller målet bli endret på kort varsel

Oppmøtested Vi avtaler nærmere  før avreise.

Viktig info om vinterturer

Vinterturene arrangeres på forespørsel for grupper på minimum 4 personer.

Det er viktig å vite at våre langturer i Børgefjell eller Lomsdal-Visten nasjonalpark krever gode skiegenskaper og at man har vært ute på tur en “vinterdag” tidligere. Vi kan gi innføring i sikker rutevalg og ferdsel i vinterfjellet, samt bruk av kart og kompass.

Hvordan velge dato for tur?

Du  kontaker oss for en hyggelig prat, så finner vi en egnet dato.

Utstyr

Du må selv medbringe skiutstyr og personlig utstyr som gode vinterklær, tursekk og termos. Vi har enkle pulker med drag til utlån og noe fiskeutstyr. Turleder har alt nødvendig nødutstyr, men eget kart over området, kompass, GPS kan gjerne medbringes. Fiskekort må kjøpes på Inatur og medbringes, og det anbefales reise-/avbestillingsforsikring. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting før/etter turen.  Vi sender pakkeliste for langturer før turen starter.