Loading...
Kajakk2019-05-21T22:28:07+00:00

Kajakk


Kajakk på Vefsna

På lakseelva Vefsna padler du i historiske omgivelser langs den bevarte og gamle trehusbebyggelsen i Sjøgata. På den andre siden rager Øyfjellet med sine 818 moh. Vefsna ble i 2018 åpnet etter mange årig rotenonbehandling, og det er store forventninger til at den igjen skal en av Norges beste lakseelver. Vi går i land og tar en benstrekk på Marsøra. Det var her industrihistorien startet med at engelskmennene kom for å ta ned tømmeret i de frodige skogene på indre Helgeland. I dag er det en helt annen type industri, og aluminiumsverket troner på andre siden av elva. Våre instruktører gir deg alt nødvendig  utstyr  og innføring i kajakkpadlig før turen starter.

Pris

900,-

Per person.

Antall deltagere 4-20 personer

Varighet ca 3-4 timer

Sesong Mai – September

Værforbehold Det er få værbegrensninger som gjelder

Oppmøtested Naturlige Helgeland, Sjøgata 21 B, 8656 Mosjøen

Oppmøtested

Viktig informasjon

Den såkalte eskimorulla er ikke en nødvendig teknikk å lære for å kunne padle. Det er derfor ikke en del av våre kurs.

Utstyr

Du får låne alt nødvendig utstyr under turer og kurs. Det inngår kajakk, årer, drakt, padlesko, padlevotter, flytevest osv.

Grunnkurs havpadling 16 timer

I samarbeid med Hav & Fritid v/Magne J. Steiro arrangerer vi grunnleggende kurs i havpadling (16timer) og målet er å gjøre kajakkpadling til en trygg og sikker aktivitet. Kurset forsøker å gi deg som kursdeltaker kunnskaper om havkajakken og det utstyret vi benytter i havpadling. Gjennom instruksjon og veiledning gir vi deg innføring i de mest brukte padleteknikkene. I tillegg vil det være stort fokus på sikkerhet og ulike redningsteknikker. Kurset vil ha en praktisk vinkling og det er avsatt godt med tid på utprøving. «Rulla» er ikke en nødvendig ferdighet for sikker ferdsel med kajakk, og derfor ikke en del av våre kurs.

Kurspris kr. 3.200,-

(havkajakk, padleutstyr og padlekort/Våttkort inngår i prisen.

Alle deltagere på kurs i regi av Hav og Fritid kan også delta gratis på dag 2 på senere kurs for å opprettholde/spisse sine kunnskaper. Betingelsene er eget eller at vi har ledig utstyr.

Ta kontakt med oss for tilgjengelige kursdatoer.