Verdens nordligste via ferrata!

Bli med oss på en bratt, luftig og spennende opplevelse i Mosjøen via ferrata!
Vi garanterer deg gåsehud, kribling i magen og en fantastisk mestringsfølelse på toppen!

Via ferrata er italiensk for jernsti, og er en tilrettelagt klatrerute i fjellet. Det er fastmontert en wire i fjellet, som en kobler seg til fra klatreselen med en falldemper. Ruten i Øyfjellet er lagt hvor vi kan finne naturlige grep og trinn som feste og enkelte steder er det også satt inn jernbøyler. Turen gir deg muligheter til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og er en spennende og artig måte å bestige fjellet.

Øyfjellet ligger rett ved Mosjøen sentrum. Første delen av turen går via en nybygd sherpasti opp Trongskaret. Innsteget til selve via ferrataen ligger på rundt 350 moh. Her kobler vi oss på wiren som er delt inn i 2 ulike lengder. Mellom de to lengdene kobler vi oss ut av wiren og  nyter matpakken på byens beste lunsjsted med en fantastisk utsikt over Mosjøen og omegn. Herfra har vi to lengder igjen til toppen, som ligger på ca 660 moh. Vi følger den ordinære turstien ned til Helgelandstrappa og tilbake til start.

Avslutt turen i via ferrata med zipline!

Å avslutte en fantastisk dag i via ferrataen med å ta ziplinen ned fra Storfjellet, er et skikkelig adrenalin-kick! Da får du “fly” hele 700 luftige meter over elva og lander trygt ved Fru Haugans Hotel i enden av Sjøgata med sin vernede trehusbebyggelse. Vi garanterer deg gåsehud og magesug, en opplevelse og et øyblikk du vil huske lenge!