VÅR HISTORIE

Vi gir deg øyeblikk du husker!

Naturlige Helgeland ble stiftet i 2015 av Merethe Kvandal og Anita Sommerset. Vi møttes som studenter ved Høgskolen på Nesna og på en av våre turer kom ideen om å tilrettelegge for  å dele på vår glede av å være på tur i vårt fantastiske rike, Helgeland.  Utviklingen av firmaet og nye opplevelser har gått veldig raskt og vi har fått tatt del i mange spennende oppgaver. I 2020 solgte Anita seg ut til firmaet Even&Even som består av Even Guttormsen og Even Hegbom som ikke er ukjent med foretning- og reiselivsutivkling. Naturlige Helgeland vokser jevnt og trutt, og i 2021 er vi en en operatør (DMC) som tilbyr mange tjenester, fra kortere dagsaktiviteter til lengre turer. Vi skreddersyr arrangementer for grupper og bedrifter, og er med vår lange erfaring de som kan gi deg den ultimate opplevelsen av Helgeland. Vi er også medeiere og står bak driften av Mosjøen Via ferrata og Zipline.

Vi har et bankende hjerte for Helgeland, og vi ønsker å dele dette med deg. Vi har mer enn 20 års erfaring fra reiseliv og læreryrket. Dette gir oss en alsidighet og bredde vi mener er vår styrke, og som gjør at våre gjester blir sett og ivaretatt hos oss. Med vår lokalkunnskap og et sterkt ønske om å formidle historie og kultur, vil vi garantere deg opplevelser som begeistrer deg. Lar du oss gjøre jobben med å tilrettelegge ditt eller bedriftens opphold, vil du være i trygge hender og i tillegg spare tid og penger. Vi håper du har lyst å oppleve vakre Helgeland  og sammen med oss skape «øyeblikk du husker»!

Vi gleder oss!

Merethe Kvandal

Daglig leder

Merethe Kvandal

Gründer

Merethe Kvandal er utdannet innen reiseliv fra Høgskolen på Lillehammer. Hun har bodd i 11 år på Svalbard, og jobbet både innenfor turoperasjon og destinasjonsselskap. Etter at hun flyttet til fastlandet, var hun ansatt 10 år i Widerøe sin internetavdeling i Mosjøen. Hun var prosjektleder for Mosjøen via ferrata og zipline, som i rekordfart har blitt et spennende tilskudd til reiselivet på Helgeland. Merethe har siden 2019 vært daglig leder i full stilling i selskapet.

Våre medarbeidere

Våre samarbeidspartnere

Når du skal ut å reise trenger du både overnatting, bespisning, transport og opplevelser! Vi har håndplukket våre samarbeidspartnere for blant annet kvalitet, det gode vertsskap og de beste opplevelsene. Vårt mål er å gi deg øyeblikk du husker! 

Velkommen til Mosjøen og Helgeland !