Loading...
Rafting2020-03-09T15:14:52+00:00

Rafting


Rafting på Austervefsna

Vår samarbeidspartner RiverNorth tilbyr spennende rafting turer.  Austervefsna er en perfekt elv for rafting, med store, men trygge stryk. Elva renner gjennom utilgjengelige juv som kun kan sees fra raftingflåten, og turene gir anledning til å nyte urørt natur sammen med en god porsjon adrenalin.

Familierafting

Hva er vel bedre enn å gjøre noe sammen – og attpå til noe utenom det vanlige? På familierafting har man tid til å bade, leke og selvsagt rafte gjennom store bølger – dette er gøy både for store og små! Turen tar tre timer totalt fra dere møter på Grane bygdetun, og til dere er ferdig skiftet etter turen. Vi har utstyr for barn ned til seks år, slik at dere bare trenger å ta med tørt skift, håndkle og varme ullklær til å ha på under våtdraktene. Ullsokker er også bra å ta med. Elven som brukes til familierafting har lett-middels vanskelighetsnivå. Aldersgrense 6 år

Halvdagstur

Denne turen går på ulike seksjoner av Austervefsna ettersom hvordan vannstanden er, men hver seksjon har sitt unike særpreg! Er det veldig høy vannføring i Austervefsna går turen på Svenningelva, som med mye vann blir en fantastisk raftingelv! Turen passer for de som aldri har raftet før, samt for de som har prøvd før. Vi justerer turer og linjevalg etter gruppe og mannskap slik at alle får maksimalt ut av turen. Aldersgrense 14 år

Heldagstur

Dette er en unik tur hvor vi rafter nesten 20 kilometer fra Stillelva til Grane bygdetun – gjennom utilgjengelige juv og spenstige stryk, men også over stilleflytende partier hvor vi har tid og ro til å nyte naturen. Etter å ha forsert Kløvimojuvet, også kjent som “Ragnarokk” på raftingmunne, spiser vi en varm lunsj ved elvebredden, før vi fortsetter turen. Underveis blir det anledning til å svømme både i stilleflytende vann og i små stryk, samt å hoppe fra klipper om man vil. Aldersgrense 16 år.

Pris

Fra

kr 750,-

Per person.

Antall deltagere 6-24 personer

Varighet ca 3-6 timer

Sesong Juni – September

Værforbehold Det er få værbegrensninger som gjelder

Oppmøtested Grane Bygdetun, Trofors

Oppmøtested 

Grane Bygdetun, Trofors

Loading…

Viktig informasjon

Før vi starter raftingturen på elva går vi igjennom nødvendig sikkerhetsinformasjon, og best mulig padletkenikk. Rafiting er en lag-aktivitet og vi må jobbe sammen for å få flåten til å gå dit hvor guiden vil. Våre guider er profesjonelle guider med stor erfaring fra hele verden, og med særlig utdanning i elveredning. Guiden har også førstehjelpskurs, og godkjent raftingutdanning/relevant erfaring. Elven graderes som middels vanskelig.

Husk å ta av smykker og klokker, samt briller før turen. Vi tar ikke noe ansvar for verdisaker som mistes i løpet av turen.

 

Du må selv ta med

  • Bikini/badeshorts til å ha på under våtdrakten
  • Ullundertøy/superundertøy hvis det er kaldt
  • Tørt skift til etter turen + håndkle for skifting (vi har ikke dusj, men omkledningsrom)

NB! Si ifra om du har skader eller sykdommer som er vesentlige for rafting, slik som f.eks, astma, epilepsi, skulder/kneskade, ryggplager osv.

Utstyr

Du får følgende utstyr hos oss:

  • våtdrakt og våtdraktjakke
  • vindjakke hvis det er kaldt
  • neopren sko
  • redningsvest
  • hjelm
  • åre