Skiturer


Med utgangspunkt i Mosjøen har vi et eldorado for alle typer skiaktiviteter, og vi tilbyr både klassiske skiturer og toppturer i bratte fjell. Vi kan ta deg med på langtur inn i våre nærmeste nasjonalparker, eller også bare dagsturer med isfiske. Tid og tempo bestemmer du. Her er et lite utvalg som du kan la deg friste med.

Randonee turer

Med Mosjøen som base bor du tett på rå skikjøring i de pudderkledde fjellene på innlandet.  Kun en liten times kjøring fra bysentrum finner vi utallige muligheter til alt fra kortere kveldsturer til lengre dagsturer opp mot 1600 moh. I området rundt Røssvatn er det et lite eldorado med flere fjelltopper å velge mellom og her finner man stort sett alltid godt føre. Det beste er at området enda er ganske “uoppdaget” så det er store muligheter for å få pudderet for seg selv. De aller fleste toppene også har lett adkomst, man går bokstavelig talt rett fra bilen og opp fjellsiden.

Når det nærmer seg våren er det også flere spektakulære topper som Lukttinden og Tomskjevelen som åpner for bratt skikjøring for de mer erfarne.

Vi tilbyr guidede turer med lokalkjente og erfarne guider på forespørsel. Ta kontakt med oss for mer informasjon. Fra kr. 1.200,- pr person

Toppturcamp ved Røssvatn

Vi arrangerer gjerne en helgetur for skikjørere med camp i nærheten av Røssvatn. Området er et eldorado for skikjøring og egner seg for alle, også nybegynnere. Vi bruker helgen til å kjøre mest mulig på ski, god mat og hyggelig samvær på kveldene. Er dere litt uerfaren med topptur kan vi gjerne sy et opplegg hvor vi lærer litt om skred og sikkerhet i fjellet, gode rutevalg, kart og kompass, bruk av skredsøker, pakking av sekk, utstyr osv. Vi ser an været og velger fjellet vi skal bestige ut fra føre og snøforhold! Dette er en super mulighet for å samle gjengen til en sosial og lærerik helg! Vi skreddersyr pakken og tilrettelegger for overnatting, måltider, transport osv. Dere trenger kun å ta med eget utstyr og godt humør! Ta kontakt for en egen helg for deg og dine venner.

Okstindbreen og Rabothytta

En kort kjøretur unna Mosjøen starter den flotte turen opp til Rabothytta (1200 moh) som ligger som nærmeste nabo til de majestetiske tindene på Okstindbreen. Enten du overnatter eller bare er på dagstur, er dette en helt fantastisk opplevelse! Det går i jevn stigning hele veien og  hjemover turen byr dermed en fin nedkjøring, men du klarer deg godt med fjellski. For de som vil lenger inn på breen og gå opp på fjelltoppene er det anbefalt med randoneeski, men det er også en fantastisk tur over breen uten å klatre helt til topps. Vi anbefaler å ta noen overnattinger i Norges råeste DNT hytte, nyte det vakre landskapet og være tett på Okstindene. Ikke uten grunn at hytten kalles “heftige Rabothytta”. Turen egner seg også sommerstid, men da til fots til brekanten. Guidede turer fra kr. 1.200,- per person.

Børgefjellet på “tvers” eller fiskecamp

Børgefjell Nasjonalpark er vilt og vakkert, lunefullt og helt fantastisk! Vi tar dere gjerne med på en skitur hvor vi fisker oss fra vann til vann på “tvers” av parken. Vi går forholdsvis korte dagsetapper før vi etablerer leir og fisker middagen til kvelds. Eller vi bor på hytte og går dagsturer til ulike fiskevann herfra. Vil du lære om kart og kompass, sove i telt, oppleve stjernehimmelen uten lysforstyrrelser og en natur så vakker at den nesten tar pusten fra deg? Vi garanterer fisk, stillhet, null stressfaktor og veldig lite mobildekning. I det hele tatt fantastiske dager og en opplevelse du sent glemmer. Se egen side her.

Lomsdal-Visten nasjonalpark

I en av Norges siste villmarker er det sjelden man treffer andre mennesker. Stillheten er slående og den vakre naturen like så. Parkens randsone ligger like utenfor Mosjøen, og vi kan ta dere med på dagsturer eller lengre turer med overnatting. Når man først er kommet inn, er det mange fine daler og fiskevann å kose seg med. Det finnes noen få hytter som kan benyttes, men ønsker du å være med oss fra kyst til kyst er det telt som gjelder.

Ta gjerne kontakt med oss for et tilbud på skreddersydde vinterturer!

Pris

900,-

Per person

Antall deltagere Grupper 4-30 personer 

Varighet ca 3 timer til 5 dager

Sesong  November – mai

Værforbehold Vi må ta forbehold om at været tillater sikker ferdsel i fjellet

Oppmøtested Vi avtaler før turstart

Viktig informasjon

Helgeland ligger hvor Polarsirkelen krysser landet, og det er tilnærmet arktiske forhold på vinteren. Vi må derfor ruste oss med klær og utstyr for tøffe dager i vinterfjellet. Det krever at vi som turledere har kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, kjenner bruk av sikkerhetsutstyr som kart, gps, og nødtelefon. Det krever også at vi kjenner våre ruter og området vi skal ferdes i. Vi har lokalkunnskapen og turledere som har lang erfaring fra slike turer, men det kan også bety at vi er nødt til å legge om planene. Vær og føre er rådende og det som bestemmer til syvende og sist.

Hvordan velge dato for tur?

Du  kontaker oss for en hyggelig prat, så finner vi en egnet dato. 

Utstyr

Du må selv medbringe skiutstyr og personlig utstyr som gode vinterklær, tursekk og termos. Vi har enkle pulker med drag til utlån og noe fiskeutstyr. Turleder har alt nødvendig nødutstyr, men eget kart over området, kompass, GPS kan gjerne medbringes. Fiskekort må kjøpes på Inatur og medbringes, og det anbefales reise-/avbestillingsforsikring. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting før/etter turen.  Vi sender pakkeliste for langturer før turen starter.