Loading...
Viltaften2020-11-20T20:38:19+00:00

Velkommen til viltaften på Sjåmoen!

Kort vei utenfor Mosjøen ligger Sjåmoen, lokalt friluftsområde som også benyttes av reindrifta til samling og skilling av rein. Her er du tett på villmarka!. Det blir en spesiell stemning når alle lysforstyrrelser er borte og kun stjernehimmelen og hodelykta lyser vei.

Vi blir møtt av verten som ønsker velkommen og deler ut utstyret. Trugeturen til lavvoen er lettgått, men gjør oss varm og god i kroppen.

Inne i lavvoen er det varmt og godt, og lukten av viltgryte kommer sigende på. Kveldens vertskap samler dere rundt bålet og serverer et måltid tilberedt av lokalt reinsdyrkjøtt på tradisjonell samisk vis. Lokalt har vi også kultur for å ha tørket kjøtt i bålkaffen, men du skal også få bærkake som er vår spesialitet til dessert.

Etter maten forteller verten villig om lokal kultur og historie. Det blir tid til spørsmål og en god samtale. Ute har mørket senket seg og kanskje er vi så heldige at nordlyset eller månen viser oss vei tilbake til transporten vår til Mosjøen.

Pakken inkluderer: viltgryte, 2 enheter øl/vin og 2 enheter snaps pr person. Alkoholfri drikke, kaffe, tørket kjøtt og kake.

Utstyr som truger, staver og hodelykt samt vertsskap.

Praktisk info: Du trenger gode tursko/vintersko, varm jakke og bukse, gjerne ullundertøy samt lue, buff og votter.  Minimum 6 personer.

Pris kr. 1.200 pr person 
Bestilling: post@naturligehelgeland.no

Tlf. 9890 1249