Vinterferie med fiske i Børgefjell Nasjonalpark og «topptur» til heftige Rabothytta.

Dette er pakken for deg som vil oppleve det beste av det vakre Helgeland har å by på vinterstid. På Furuheim gård i Susendal kommer du til et hyggelig vertskap med hjemmekoselig overnatting i sine gjestehus. Området byr på mange muligheter for vinteraktiviteter, og med flere gode fiskevann i nærheten er det også muligheter for et fiskemåltid i panna. I kombinasjon med 2 netter på heftige Rabothytta like under Okstindbreen, blir dette en fantastisk vinteropplevelse. Den etter hvert velkjente og moderne DNT hytta ligger som en diamant så høgt som 1200 moh i et fantastisk landskap. Utsikten, den er bare helt magisk!

Dag 1
Ankomst med egen bil til Furuheim gård i Susendal (leiebil hvis ankomst Mosjøen med tog eller fly).  Vertsfolket tar imot og installerer dere i gjestehus eller leilighet. Hvis man ønsker kan man få være med og se i fjøset, og få et innblikk i hverdagen på gården.

 

Dag 2
Solid bondefrokost og kaffe er anbefalt før man tar fatt på dagens aktivitet som er hundesledetur med de flotte huskyene til Aaslid Polar.  Hundeeier Linda vil underveis fyre opp bålet til kaffekok og steiking av medbrakt lunsj. Polarhundene er veldig koselige og kanskje har du lyst å forsøke å styre spannet? Vel hjemme på gården er det tid for å lage seg middag og slappe av etter en lang dag ute.

 

Dag 3
I dag anbefales det skitur på programmet og da har man flere muligheter. Daningan er lett tilgjengelig som fiskevann, her vil det være fine muligheter for å få seg en ørret eller røy på kroken. Turen er ca 4,5 km pr vei. Legdvatnet ligger innenfor Børgefjell nasjonalpark, og har også godt med fisk. Her kommer man høyere og blir også belønnet med en flott utsikt over Susendal. Det anbefales å sette kurs etter vær og snøforhold.

 

Dag 4
Utsjekk fra Furuheim gård og en kjøretur på rundt 2 timer før man kan parkere bilen og starte den ca 11 km lange skituren som også tar deg ca 1000 høydemeter oppover. Vel framme på Rabothytta, i Norges råeste DNT hytte er det bare å installere seg og nyte komforten man helt uventet får så høyt til fjells. Tegnet av Snøhetta, laget av lokale materialer, moderne interiør og alt du trenger av utstyr for et flott opphold.  Er himmelen klar, vil du ikke kunne se deg ferdig på den fantastiske utsikten og det er vanskelig å komme seg i sengene med de gode madrassene.

Dag 5
Vi anbefaler en skitur og målet må være en av toppene som for eksempel Vesttinden eller Okstinden. Breen er trygg å ferdes på vinterstid, men vi anbefaler at du smører deg veldig godt og ofte. Solen kan være innmari sterk og her er det ingen skygger å gjemme seg bak. Ta med rikelig mat og drikke!

Dag 6
Pakking, rydding og rengjøring før retur til bilen. Det går fort hjemover, det er stort sett bare nedoverbakker som gir en fin avslutning på en vakker vinterreise.

Pakken inneholder:

  • 3 overnattinger i dobbeltrom på Furuheim gård
  • 2 overnattinger i flersengsrom på Rabothytta
  • Kart med kjørebeskrivelser og forslag til stopp underveis
  • Heldags hundesledetur
  • Forslag til øvrige aktiviteter og tilbud i nærområdet

Tillegg for:

  • Enkeltrom
  • Middag på Furuheim gård (kan forhåndsbestilles)
  • Leiebil (ulike kategorier)
  • Turleder fra Naturlige Helgeland

DNT rabatt: kr. 300,-

Pris pr person: fra kr. 4.390,-

Det er lagt opp til selvhushold, men måltider kan bestilles som tillegg. Ski og nødvendig utstyr må medbringes av den enkelte. Turleder kan bestilles for turen til Rabothytta og/eller breturen. Vi tar forbehold om ledig kapasitet og eventuelle prisfeil. Naturlige Helgeland har ansvarsforsikring for alle deltagere og er medlem av Reisegarantifondet. Vi anbefaler reiseforsikring.