Spektakulær zipline på 700 meter!

Her får du et skikkelig adrenalin-kick og magesug du sjelden har opplevd. Fra Storfjellet  kan du nå ta ziplinen rett ned i hagen til nord-norges eldste hotell, Fru Haugans.

Ziplinen er på hele 700 meter og starter vel 70 meter opp i fjellet. Herfra suser du over lakseelva Vefsna med nydelig utsikt over nærområdet og velkjente Sjøgata med sin vernede trehusbebyggelse. Fastspent med kroppssele til en kraftig wire og med et automatisk bremsesystem, gir vi deg en sikker opplevelse av å fly!  På turen opp fjellet går vi i den flotte Helgelandstrappa som er bygd i stein av sherpaer fra Nepal.  Det er alltid en guide med gjestene på start og landing.

Viktig informasjon

Det er bestilling på zipline og billetten har en varighet på 1 time. Bestiller du for eksempel til kl. 11, må turen gjennomføres innen kl. 12. NB! Skal du på fjellet først, må det avtales på forhånd.

Du møter på «øya» nedenfor Øyfjellet og det tar ca 15 minutter å gå fra sentrum. Følg skilting mot flyplassen og gå over brua. Så snart du har passert brua tar du til høyre og fortsetter mot fjellet til du ser et stort flagg med logoen til Naturlige Helgeland. Her får du utdelt seler og går på egenhånd til startpunktet i fjellet. Det er skiltet og tar ca 10 minutter å gå.

Aldersgrense er 10 år. Minimum 30 kg og maksimum 110 kg.

Alkohol er ikke tillatt nytt før eller under aktiviteten. Personer som er gravid, har skader eller er operert i rygg/nakke, eller har hjerteproblemer er ikke anbefalt å utføre aktiviteten.

Utstyr

Du trenger ikke noe spesielt utstyr, men det tillates ikke bruk av slipperser eller sandaler. Alle løse eiendeler må legges i sekk eller lommer med glidelås. Ønsker du å bruke kamera må du ha med snor eller anordning for å feste dette på kroppen eller selen.

Du får av oss trinse, kroppssele, hjelm, buff for å dekke over langt hår og liten sekk for personlige eiendeler.